Ännu fler

Här följer en rad utflyktsmål som inte närmare beskrivs men är väl värda ett besök.

Skottorps Mejeri
Strax öster om Båstad ligger Skottorps slott. Här finns sedan några år ett mejeri. Här kan man se ostproduktion och även besöka ostbutiken.
www.skottorpsmejeri.se

När vi ändå är i Skottorp kan vi rekommendera er att hyra drejstugan på Skottorps lergods. För 125:-/sällskap kan man få dreja under en timme. Det här är riktigt skoj för alla åldrar 6 – 90. Glöm inte att boka.

Skåneleden tar vandraren från husknuten på Enehall ända ut till Torekov och vidare till Ängelholm. Alternativt kan man ta slingan över åsen. Se vidare www.skaneleden.se

Varför inte åka över till andra sidan Hallandsåsen närmare bestämt till kustremsan mellan Stora Hult och Vejbystrand / Magnarp. Här kan du gå på härliga promenader utmed havet på stränderna, i kohagar och på heden i Magnarp eller åt andra hållet mot Lervik, Grytskär och Ranarpsstrand. Det är bara att välja åt vilket håll du vill gå. Havet finns där, klitterna och den härliga utsikten mot Kullaberg.

Richard Rackham är glaskonstnär. Han har vunnit flera utmärkelser och har sina lokaler i stationshuset 400 meter från Enehall. Hans glashytta står för högklassigt konsthantverk långt ifrån det massproducerade.

Solbacken ett över 100 år gammalt wåffelbruk som ligger instoppat i en ravin över en bäck utmed Italienska vägen. Ett pepparkakslikt litet ställe som sprider ut sina vita trädgårdsmöbler över hela sluttningen runt ravinen när de öppnar för säsongen. En eftermiddagspralin att lägga i semesterns ask av minnesvärda platser.

Järnvägsmuseet i Ängelholm är intressant och passande även för de minsta som erbjuds en oändling möjlighet att bygga järnväg på egen hand. Se vidarehttp://www.engelholm.se/jarnvagsmuseum

Här till kan läggas
Lya ljunghed
Bäckdalens handelsträdgård
Axelstorpsslingan
Brattenburg
alla småvägar på Bjärehalvön
Killeröds café
Nivå 125
Café Utsikten

Och mycket mycket mer.